Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneremontti onnistuu, kun se suunnitellaan hyvin ja toeutetaan huolellisesti ja ammattitaidolla.
Kylpyhuoneen kunto vaikuttaa sekä asunnon arvoon että asumisviihtyvyyteen.

Kylpyhuoneremontti on suunniteltava huolella

 

Kylpyhuoneen remontti ja/tai saunaremontti voi tulla ajankohtaiseksi, kun kylpyhuone vanhenee tai halutaan päivittää kylpyhuoneen tai koko pesutilojen ilme. Remontti voi olla aiheellinen myös jos kyseessä on jo valmiiksi iäkäs kylpyhuone, jossa ei mahdollisesti ole vesieristystä tai sen kosteudenpitävyydestä ei olla varmoja. Uudet pesutilat parantavat asumismukavuutta sekä yleensä myös pesutilojen toimivuutta. Lisäksi ne nostavat asunnon arvoa, kun asunnonvaihto on ajankohtaista. Kylppäriremontti on usein iso investointi, joten huolellinen suunnittelu ja ammattitaitoinen toteutus ovat todella tärkeitä, sillä huolimattomasti toteutettu sauna- ja kylpyhuoneremontti altistaa isoillekin kosteusvaurioille.

 

Kylpyhuone- ja saunaremontissa huomioitavaa

Kylpyhuoneremonttia suunniteltaessa on hyvä tehdä alkukartoitus huolella: mitkä osat remontoidaan, pitääkö vanhat laatat poistaa ja vedeneristys uusia, ovatko kaadot riittävät, ovatko sähköt nykyaikaiset vai pitääkö myös pistorasiat vaihtaa vikavirtasuojattuihin ja nykystandardit täyttäviin ratkaisuihin? Kun vanhat laatat puretaan, kannattaa myös pohja tarkastaa huolella mahdollisten kosteusvaurioiden tai homeen varalta. Vanhoissa kylpyhuoneissa kannattaa tehdä myös asbestikartoitus.

Jos kylpyhuoneremontti tehdään osakehuoneistoon, tulee remonttiin pyytää lupa isännöitsijältä. Isännöitsijä myös huolehtii rakennusvaiheiden tarkastuksesta. Kylpyhuoneen vedeneristys ja laatoitus kannattaa teettä ammattilaisella, jotta virheitä ei pääse syntymään ja pesutilat kestäisivät pitkään. Vastuu on tällöin myös ammattilaisella, jos jokin virhe pesutiloista löytyykin.

 

Kylpyhuoneremontin hinta

Jos kosteussuojat ovat varmasti kunnossa, niin tarvetta ei välttämättä ole täydellisetä kylpyhuoneen remonttia. Paljon saadaan aikaan jo esimerkiksi kaakeleiden maalauksella tai vain kalusteiden vaihdolla. Pesuhuoneremontin hintaan vaikuttaa siis remontin tarve: uusitaanko laatat, mahdolliset purkutyöt, uudet kalusteet, mahdolliset uudet vesihanat, viemäreiden vaihdot ja putki- sekä sähkötyöt.

Remonttitarpeen lisäksi sauna- ja/tai kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttaa tietysto pesutilojen koko ja käytetyt materiaalit. Laatoissa ja kalusteissa sekä saunan kiukaissa hintahaitari on suuri, joten ne vaikuttavat hintaan oleellisesti. Näihin kustannuksiin, jokainen voi vaikuttaa itse omilla valinnoillaan.

 

Lopen Rakennuspalvelu tekee kylpyhuone- ja saunaremontin ammattitaidolla, oli kyse sitten pienemmästä kylpyhuoneesta tai suuremmista sauna- ja pesutiloista. Kysy kylpyhuoneremontin hintaa lähettämällä sähköpostia tai täyttämällä yhteydenottolomake.