Mökin laajennus tai rakennus

Onko ajatuksissasi tehdä mökin laajennus tai tarvitsetko apua mökin perustuksissa tai koko mökin rakennuksessa?

Lopen Rakennuspalvelu tekee mökin laajennukset tai koko mökin alusta loppuun avaimet käteen toimituksena. Kysy tarjousta lähettämällä sähköpostia tai täyttämällä yhteydenottolomake.

 

Mitä kannattaa huomioida mökin laajennuksessa tai rakennuksessa?

Suomessa on kaikkiaan yli 500 000 mökkiä (Tilastokeskus), joten suomalaiset ovat varsinaista kesämökkikansaa. Mökkiä suunnitellessa kannattaa määrittää budjetti ja tehdä sen jälkeen realistinen kustannusarvio. Monilla perheillä voi olla edelliseltä sukupolvelta peritty kesämökki, jossa vietetään paljon aikaan koko perheen ja jopa suvun kanssa.  Mökin laajennus voikin silloin olla tarpeen. Huolellinen suunnittelu maksaa itsensä takaisin ja suunnittelun osuus kokonaiskustannuksista on arviolta noin 4-8 %. Ole tarkka sopimuksissa ja hanki pätevät vastuuhenkilöt. Tee kaikki sopimukset kirjallisesti esimerkiksi sähköpostin välityksellä. Tämä helpottaa mahdollisissa riitatapauksissa tai vastuissa. Nämä dokumentit ovat myös hyviä myyntitilanteessa. Myös aikataulu tulee miettiä realistiseksi, jotta kaikki mökin rakentamiseen osallistuvat tahot voivat siihen sitoutua ja näin pysytään aikataulussa.

 

Mökin laajennus

Mökin laajennus tehdään usein joko sivusuunnassa tai ylöspäin. Kun mökin laajennus tehdään lisäsiivellä, on tärkeä huomioida vanan mökin perustukset. Jos mökin perustukset on tehty ilman salaojia ja routaerityksiä, tulee liitoskohtaan kiinnittää erityistä huomiota, jotta ei käy niin, että vanhan mökin perustukset elävät, mutta laajennusosan eivät.

Myös vanhan mökin rakennusmateriaali vaikuttaa laajennuksen tekoon etenkin, jos kyse on hirsimökistä. Koska mökin laajennuksen yhteydessä mökin ulkonäkö ja huonejärjestys muuttuvat, kannattaa mökin laajennuksen suunnitelma tilata arkkitehdiltä.

 

 

Mökin rakennus

Kun mökin rakennusta lähdetään suunnittelemaan, on otettava huomioon tontin maaperä, ympäröivä luonto ja omat toiveet tai tarpeet vapaa-ajan asunnolle. Suunnittelu kannattaa teettää alan ammattilaisella, jotta mökin perustus tulee valittua oikein ja mökin ulkonäkö sopii mahdollisimman hyvin ympäröivään maisemaan. Ammattilainen osaa myös suunnitella mökin mahdollisimman käytännölliseksi tarpeidenne mukaan.

 

Monesti myös valmismökki saattaa olla hyvä vaihtoehto. Lopen Rakennuspalvelu voi tällöin tehdä mökin perustukset valmiiksi valmismökille. Mikäli valmismökki toimitetaan elementteinä, voimme myös rakentaa mökin elementeistä valmiiksi.

Rakennamme mökkisi tai teemme mökin laajennuksen Loppi, Riihimäki, Hyvinkää ja Hämeenlinna -alueella.

 

Kysy rohkeasti tarjousta!